Media

Paulí Subirà i Carles Prats. My friend, endinsa't al camp de refugiats d'Idomeni. Durada: 1h 3'. http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/my-friend/my-friend/video/5606564/
El documental "My friend" posa cara als protagonistes d'aquest drama i també a les persones que intenten ajudar-los. Carles Prats, excorres-ponsal i actual conductor del "TN migdia", ha viatjat fins a Grècia, on hi ha més de 50.000 demandants d'asil que han quedat bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees.

Món 324. Damasc-Dusseldorf-Barcelona. Una història de refugiats sirians. Durada: 7' http://www.ccma.cat/…/damasc-dusseldorf-barc…/video/5558655/
La història de la Nour i la de la fugida de Síria de la seva família. A Ivars la vam poder escoltar de primera mà, aquí podem escoltar també al seu germà.

Sperandeo, L. People of Nowhere. Durada: 2'. https://vimeo.com/144857118 
Persones com nosaltres que busquen esperança.

Gramanettvc. Ruta de fugida. Solidaritat amb els refugiats. Durada: 37'. https://www.youtube.com/watch?v=VIhZbUPhrZQ
Resum d'una feina realitzada per un grup de voluntaris sensibles amb el patiment dels refugiats. Pretén ser un homenatge a la societat civil mínimament organitzada.

Rebost Solidari. Refugiados Grecia. Durada 12'. https://www.youtube.com/watch?v=KIAE8ap1DmI
Resum de l'entrega de combois realitzada pel Rebost Solidari. Explicació del funcionament dels camps i de les noves necessitats dels camps de refugiats.

Càmara, S. Exposició fotogràfica: Refugiats, l'odissea cap a Europa. http://palaurobert.gencat.cat/ca/detall/article/Refugiats  També hi trobareu enllaç al dossier de l'exposició a les fitxes per treballar-lo amb nens i nenes en funció de les seves edats (conte).
L’exposició del fotògraf Sergi Càmara “Refugiats, l’odissea cap a Europa”  dóna a conèixer les  rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d’una nova vida, lluny dels conflictes bèl·lics que sacsegen els respectius països.

Washington Post. The Waypoint. A visual journey through Lesbos, the gateway Europe. https://www.washingtonpost.com/graphics/world/lesbos/
És una pàgina que d'una forma molt visual i sonara narra com és el viatge fins a Lesbos. S'hi pot veure com pugen a les embarcacions a Turquia, naufragis, rescats, entrevistes a testimonis.