Actes

Actes propers: (a sota els passats)


Concentració. Cada tercer dijous la Plataforma Aturem la Guerra a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a dos quarts de vuit del vespre.

Recomanació. Seguir a twitter: TheSyriaCmpgn, Stop Mare Mortum, Proactiva Open Arms i a Facebook la Plataforma No en el Nostre Nom.


Actes passats: 

Taula rodona. Lleida, 24 de març, veure el cartell.


Actes diversos a Verdú. 26 de març, veure el programa.


Xerrada. Castelldans, 18 de desembre.
Col·laboració amb la campanya de l'ANC. Ivars d'Urgell, 30 d'agost.

Xerrada. Menàrguens, 30 de juliol.Xerrada. Os de Balaguer, 2 de juliol.


Manifestació. Barcelona, 19 de juny. Notícia a l' Ara.Cap de setmana de sensibilització. Mollerussa, 18 i 19 de juny.Xerrada, Concert, i activitats pels més petits. Ivars d'Urgell 12 de Juny a les 19h. Es vendran pancartes "Refugees my Europe is your Home". Dades sobre Quim Fàbregas, i Meritxell Gené.


Descarrega't el cartell (format pdf, format jpg)Xerrada: Els conflites al pròxim orient i el paper de les societats europees. Bellianes dissabte 21 de maig.

En Bernat és coordinador i treballador social del Centre EXIL, un espai terapèutic per a persones víctimes de violència, tortura i altres violacions dels Drets Humans.
En Massoud és kurd d’Iran, doctor en sociologia per l’EHESS de Paris i investigador associat al CADIS. Expert en sociologia política, nacionalisme, moviments socials, activisme polític i la qüestió kurda.
Ens parlaran sobre com el naixement del concepte dels drets humans va convertir Europa fa anys i anys en baluard de la defensa d'uns principis bàsics, nascuts de l’experiència de la tirania i la barbàrie de guerres devastadores. Des d'aleshores, el paper de les grans potències en el funcionament del món ha transformat les formes però no el seu fons. En cada conflicte comptem amb la superposició d'intervencions alienes i el naixement de nous protagonistes, fets que han complicat la comprensió del que està passant realment a cada un dels escenaris del món. Enguany tenim a primera plana dels diaris la pregunta: Què està passant al Pròxim Orient. Quins són els orígens de  tants conflictes? Quin paper juga cadascú? I cap a on avança tot plegat?
Les conseqüències, com és sabut, les paga la població civil a través de l'elecció entre el perill de mort o l'exili, el desarrelament i el trauma que els comporta, amb un final de trajecte que, si bé abans s’aturava als països limítrofs, avui ha arribat a les portes d'Europa. I quina ha estat la nostra resposta? Ens podem considerar una societat d'acollida? Quin paper poden jugar les administracions, els serveis especialitzats o el voluntariat? A dia d'avui, uns i altres es mostren en un debat canviant que gira entre el rebuig frontal o la solidaritat desfermada.

Setmana d'actes: Obrim fronteres. Organitza: No en el nostre nom.


Manifestació. Dissabte 28 de maig a Lleida.


Xerrada: Repensar Europa. A càrrec de Ferran Sáez i David Fernández, dijous 5 de maig, Lleida (Institut d'Estudis Ilerdencs). Explicació de la campanya i lectura lectura de manifest.
Fotografia de l'acte.

Xerrada: La campanya Refugees, my Europe is Your Home. Explicació de la campanya a Castelldans, dijous 5 de maig.
Fotografia de l'acte.


Lectura de manifestMollerussa 30 d'Abril, amb el Lluís Llach.
Xerrada-Debat: El Dret a migrar (per Stop MareMortum). Ateneu Alt Urgell 30 d'Abril a les 19h.Xerrada: Refugiades als murs d'Europa. Bellpuig 24 d'Abril a les 12h.


Sant Jordi: Venda de pancartes a Ivars. Objectiu: Emplenar balcons, documentar-ho i redactar nota de premsa per mostrar el nostre desacord i que s'estengui arreu.


Roda de premsa i queixa a la subdelegada de l'Estat. Plataforma No en el Nostre Nom. Lleida 21 d'Abril a les 13. Més informació.