dimarts, 21 de febrer de 2017

Entrega dels aliments recollits

Ahir dilluns es va fer entrega al Rebost Solidari de Cerdanyola del Vallés de quasi quatre tones de menjar provinents del Pla d’Urgell per ser enviades als camps de refugiats de Moria i Kare Tepe a les illes gregues (Lesbos).
La recollida al Pla d’Urgell i pobles de l’entorn la va organitzar un grup de persones des d’Ivars d’Urgell que sota el lema Refugees, My Europe is Your Home donen visibilitat a la crisi dels refugiats i organitzen activitats per ajudar i sensibilitzar.
El menjar recollit serà enviat a inicis de març amb un contenidor via marítima, el dissetè que envia el Rebost Solidari des que va començar la crisi dels refugiats a les costes gregues. El menjar que s’envia principalment és llegums, pasta, arròs, oli, conservers i llet.
La recollida de material al Pla d’Urgell no hagués estat possible sense la implicació de divuit escoles, que a més de classificar els aliments que els nens i nenes han dut han aprofitat la recollida per a tractar el tema dels refugiats a classe.
Les escoles que hi han participat són: Escola Mare de Deu de l’Horta (Ivars d’Urgell), Escola Sant Roc (Barbens), Escola Joaquim Palacín (Bellvís), Escola Ramon Farrerons (Bell-lloc), Escola de Sidamon (Sidamon), Escola la Bassa (Torregrossa), Escola Sant Miquel (Miralcamp), Escola Minyons Urgell (Fondarella), Escola SE-Pla d’Urgell-CRP (Mollerussa), Escola d’Adults (Mollerussa), Escola Siloé (Mollerussa), Escola Arrels (Mollerussa), Escola Francesc Arenes (Golmés), Escola Arnau Berenguer (Palau d’Anglesola), Escola del Poal (Poal), Escola Valerí Serra (Bellpuig), Escola Mossèn Ton Clavé (Vila-sana), Escola Estel (Castellnou de Seana).
A més a més, a la recollida hi ha col·laborat els pobles de Belianes, Bellpuig, Castelldans, i Ivars amb l’ajuda de: Supermercats Condis i Bona Compra d’Ivars, l’Associació de Dones i la Cooperativa del Camp d’Ivars, el Supermercat Consum i la copisteria Papers de Bellpuig, l’agrupament escolta de Bellpuig, Flors Anna Maria de Belianes i Alessa Catering.